Mamac za lopove i u Njemačkoj: Ukrao Golfa "dvojku", izletio s ceste i udario u drvo

Radiosarajevo.ba
Mamac za lopove i u Njemačkoj: Ukrao Golfa "dvojku", izletio s ceste i udario u drvo
/ Foto: Polizeipräsidium Freiburg
Dovoljno je reći VW Golf II i jasno je da je riječ o automobilu koji ima kultni status na prostoru bivše Jugoslavije, posebno u BiH.

Legendarna 'dvojka' je od 1985. do 1992. godine izrađivana u Sarajevu, tokom rata bila je heroj opkoljenog glavnog grada BiH, a kada je nastupio mir - postala je bh. nacionalni automobil.

Na veliku žalost brojnih poklonika Golfa dvojke, uvoz kultnog automobila odavno je zabranjen u BiH pa se vlasnici, vozači, auto otpadi ali i lopovi moraju osloniti na postojeća vozila na bh. cestama.

A na zapadu se još mogu naći brojni primjerci VW Golfa II koji su čak mamac i za lopove! Tako je policija njemačkog Freiburga u petak ujutro dobila prijavu jednog vlasnika Golfa dvojke da je tokom noći njegov ljubimac ukraden.

Nedugo nakon prijave o krađi policija je na jednoj obližnjoj cesti pronašla ukradeni Golf zabijen u drvo. Po tragovima točkovima u travi jasno je da je lopov izgubio kontrolu nad vozilom, izletio s ceste i zabio se u drvo.

Iako je njemačka policija saopćila da je automobil potpuno uništen, snimak s mjesta nesreće pokazuje da bi vlasnici naših auto otpada mogli pronaći brojne dijelove. Ne samo to, nego bi vjerovatno i mnogi bh. automehaničari uspjeli osposobiti Golfa iz Freiburga za vožnju i tehnički pregled.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije