Komična nesreća: Pozvao vučnu službu, pa im u vožnji otpao točak

0
Radiosarajevo.ba
Komična nesreća: Pozvao vučnu službu, pa im u vožnji otpao točak
Foto: Screenshot / Youtube / Vučnoj službi otpao točak

Jeste li znali da Kolumbija ovih dana vozi pod restrikcijama? Jedan vozač "zapeo" je sa svojim automobilom van kuće na dan kada ne smije voziti, pa je zvao vučnu službu, a na njoj zatim doživio neobičnu nesreću.

Vožnja 'par-nepar' bila je metoda smanjenja potrošnje goriva za vrijeme bivše države, a provodila se tako da su određenim danima smjela saobraćati samo vozila kojima je zadnji broj na registracijskoj tablici bio parni, odnosno neparni. Parne registracije tako su smjele na ceste parnim, a neparne neparnim danima, a taj je zakon u SFRJ prvi put donesen 1979. godine.

Ali, i sada, više od četiri decenije nakon toga, ovakve metode nisu sasvim napuštene. U nekoliko velikih kolumbijskih gradova početkom ovog je mjeseca uvedene su slične restrikcije.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

U dolini rijeke Abura, koja obuhvaća i veliki grad Medellin, između pet i 20 sati privatna lična vozila s registracijskim oznakama koje završavaju s brojkama jedan i sedam ne smiju se naći na cesti. Isto tako saobraćanje je zabranjeno taksijima čiji broj tablice završava na jedan, kao i motociklima kojima registracija počinje s jedan ili sedam.

Pravila u Kolumbiji nisu uvedena zbog štednje goriva, već zbog pretjeranog zagušenja saobraćaja u gradovima, i nije prvi put da se uvode u nekom obliku.

Bizarno: Iznajmljenim Lamborghinijem sletio u potok, prijavio nesreću pa pokušao pobjeći

Bizarno: Iznajmljenim Lamborghinijem sletio u potok, prijavio nesreću pa pokušao pobjeći

Kazne za nepoštivanje propisa idu od oko 130 eura (254 KM), pa sve do 250 eura (489 KM), ako policija uoči pogrešnu registraciju na cesti u pogrešno vrijeme pa odluči zaplijeniti vozilo. Nakon opširnog opisa saobraćajne situacije donosimo i jednu zabavnu posljedicu 'par-nepar' vožnje u Medellinu.

Jedan je vozač u prvim danima nove regulacije "zapeo" s vozilom u gradu pa ga je, na dan kada ne smije voziti, odlučio vučnom službom prebaciti kući. A putem, snimljeno je sve dashcamom, vučnoj je službi u vožnji otpao točak, piše Autonet.hr. Reklo bi se u narodu: "Kad te ne ide, ne ide".

Pogledajte kako je izgledala ova komična nesreća:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije