Kako se na lagan i jednostavan način riješiti ogrebotina na autu: Sve potrebno imate kući

0
Radiosarajevo.ba
Kako se na lagan i jednostavan način riješiti ogrebotina na autu: Sve potrebno imate kući
Foto: Printscreen / Ogrebotina

Najčešći problem kod vozača je, kao što je već poznato, česta pojava ogrebotina na automobilu. Međutim, u nastavku vam donosimo veliko olakšanje.

Nije potrebno trošiti velike svote novca u servisima, sami možete ukloniti ogrebotine na svom automobilu.

Ukoliko imate svoj automobil već neko vrijeme, velika je vejrovatnoća da postoji nekoliko ogrebotina koje vas nerviraju, ali nisu vrijedne skupog odlaska u servise - možete ih riješiti sami. Osim toga, donosimo vam i jednostavan savjet kako vaša svjetla mogu zasjati uz pomoću neobičnog sastojka!

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Kako se riješiti ogrebotina prozirnog premaza

Dobro polazište je razmišljanje o slojevima automobila.

Imate metalnu bazu, temeljni premaz, boju i prozirni lak. Kako biste saznali radi li se o ogrebotini prozirnog premaza, navlažite je i obrišite. Ako ogrebotine postanu nevidljive, a zatim se ponovno pojave kad se suši, možete ih ukloniti nježnim i mekim pristupom.

Automatski mjenjači: Da li je potrebno povući ručnu kočnicu?

Automatski mjenjači: Da li je potrebno povući ručnu kočnicu?

Upotrijebite poseban brusni papir za automobile (vrlo je finog zrna). Namačite 30 minuta s puno vode i papira. Krećite se vrlo sporo i izbrusite područje, provjeravajući svakih 5 sekundi. U ovom trenutku, to je prilično vidljivo, ali nakon poliranja i voska, izgledat će kao da ogrebotine nikada nisu postojale.

Kako se riješiti tragova druge boje

Druga vrsta ogrebotina koje možete ukloniti je ostatci druge boje. To je uzrokovano bilo čim što je obojeno, a bilo je u kontaktu s vašim vozilom, poput stupića, piše Jutarnji.

U ovom slučaju, podmažite područje s WD40, a zatim istrljajte čarobnom spužvom. Temeljito navlažite i uklonite boju. Pomoću sapunaste vode uklonite WD40.

Ove boje automobila najbolje skrivaju ogrebotine i prljavštinu: Crna nije dobar izbor

Ove boje automobila najbolje skrivaju ogrebotine i prljavštinu: Crna nije dobar izbor

Upotrijebite glineni blok (alat koji možete kupiti u bilo kojem dućanu s automobilima) i deterdžent za podmazivanje područja. Iznenadit ćete se kada vidite kako se svi tragovi boje lako uklanjaju.

Kako obnoviti prednja svjetla

Komplet za obnovu prednjih svjetala možete kupiti u prodavaonici automobila, ali vjerovatno sve što vam treba već imate kod kuće.

Sve što vam treba je pasta za zube, po mogućnosti neka koja je malo zrnasta, ali ako nije, samo dodajte malo sode bikarbone. Trebat će vam i četkica za zube s mekom glavom, ali koristite je nježno kako ne biste ostavili ogrebotine na prednjim svjetlima. Nakon što se napravi pasta, obradite njome mutna područja, lagano pritiskajući, ali ne previše kako ne biste izgrebali staklo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije