Jednostavna provjera koja spašava život

Radiosarajevo.ba
Jednostavna provjera koja spašava život
Foto: Ilustracija / Mačke vole drijemati na toplim mjestima
Snijeg je jutros iznenadio mnoge u BiH. Osim što prvi put ove zime morate izvaditi strugalice i lopate, postoji još jedna stvar koja vam možda nikad ne padne na pamet.

 Prilikom sjedanja u automobil imajte na umu da možda niste sami, prenosi Net.hr.

Možda zvuči kao horor, ali velika je vjerojatnost da je upravo ispod vašeg vozila susjedova mačka pronašla utočište od hladnoće i padalina.

Mačke vole drijemati na toplim mjestima pa zbog toga ne čudi što se, one koje ne žive u kući, često zavlače u haube automobila jer je, nažalost, to najtoplije mjesto koje mogu pronaći.

U zimskom razdoblju su haube, branici i točkovi često jedino mjesto na kojemu se mace lutalice mogu skloniti od nepogoda.

Lupite nekoliko puta

Ipak, spavanje pored motora može završiti loše ako mačka pravovremeno ne reagira kada se motor automobila ponovno aktivira.

Zbog toga je veoma važno da prije sjedanja u automobil udarite nekoliko puta po haubi i "probudite" mačku.

Ne zaboravite lupiti nekoliko puta i u branik te oko kotača jer se može dogoditi da se neka mačka i tu zavukla.

Vama to neće biti teško, ne zahtijeva mučenje ili dodatni napor, a macama možete spasiti život. Japanci su poznati kao veliki ljubitelji mačaka pa zato ne iznenađuje video koji je plasirala kompanija Nissan, a u kojem se vozači mole da prije paljenja automobila provjere drijema li ispod haube neki nezvani putnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije