Hard enduro 'Land of Pyramids part 2': Slovenci dominirali u Visokom

N. K.
Hard enduro 'Land of Pyramids part 2': Slovenci dominirali u Visokom
Ovog vikenda općina Visoko je bilo domaćin drugog po redu izdanja Hard Enduro utrke – Land of Pyramids, te je ovaj kraljevski grad ugostio mnogobrojne ljubitelje adrenalina iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i BiH.

Organizatori – članovi motokluba “Enduro” Visoko potrudili su se da sve protekne u najboljem redu. Njihova očekivanja sa senzacionalnijom i posjećenijom manifestacijom od prošle godine, su ispunjena.

"Sve je proteklo u najboljem redu, i zadovoljni smo odazivom ljubitelja ovoga sporta. Ove godine, svoje učešće uzelo je 106 vozača iz zemalja regiona, a s obzirom na to da je ovo drugo izdanje utrke, potrudilo smo se da sama staza bude ekstremnija u odnosu na prošlogodišnju.", rekao je za Radiosarajevo.ba Adnan Memić jedan organizatora Hard Enduro utrke – Land of Pyramids part 2.

Odziv volontera i građana Visokog je bio iznenađujuće veliki, s tim su, prema riječima Memića, svi pratili instrukcije i tempo utrke, tako da nije došlo do većih incidenata.

Nakon subotnje utrke kvalifikacionog karaktera – prologa i utrke duge 12 km kroz šumu – 104 takmičara iz četiri kategorije: Gold, Silver, Bronze i Old boys, učestvovalo je u nedjeljnoj utrci kroz visočku šumu – stazi dugoj skoro 47 km. Kako su nam potvrdili organizatori 51 učesnik je stigao do cilja, a rezultati su slijedeći:

U Gold klasi pobjedu su odnijeli Slovenci: Goršek Marko, slijedi ga Novaković Miloš i trećeplasirani je Matej Štusaj, koji je i prošle godine učestvovao u utrci, u kategoriji Expert, te je također iz Visokog odnio treću nagradu.

U Silver klasi Slovenac Jurca Jure bio je prvi, zatim Mileusnić Dino drugi iz Hrvatske, koji je prošle godine u hobby kategoriji bio treći, a Slovenac Vinšek Peter, prošlogodišnji prvak odnio je treće mjesto.

U Bronza klasi prvi je bio Skarklobnik Nejc iz Slovenije, drugo mjesto osvojio je Salkić Nermin iz Cazina, a treće mjesto je otišlo Hrvatu Brkić Aleksandru.

U kategoriji Old boysa – prva nagrada je otišla za Hrvatsku – Vozili Robertu, zatim Slovencu Matović Nedeljku i treće mjesto je osvojio Marić Tomislav iz Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije