Džip u Jadranu: Italijanski turista ponovo izazvao pažnju kupača

Radiosarajevo.ba
Džip u Jadranu: Italijanski turista ponovo izazvao pažnju kupača
Foto: Carspottingcroatia.com / Brač

Nesvakidašnji prizor dočekao je kupače na jednoj bolskoj plaži na otoku Braču. Jedan je turist, naime, do nje doplovio, ni manje ni više nego amfibijskim automobilom, piše portal carspottingcroatia.com.

Doista, ovaj je čovjek zahvaljujući svojem "vozilu" u jednom spojio dolazak na more cestom te uživanje u čarima plovidbe. Tako gotovo nestvarno izgledaju prizori gdje amfibija prolazi pored usidrenih jedrilica uz obalu otoka.

Ovo nesvakidašnje vozilo, pardon, plovilo, nosi talijanske registarske pločice, a riječ je o RMA Amphi-Rangeru 2800 SR koji bi vas formom mogao podsjetiti na Mercedes G-klase starije generacije, međutim Amphi-Ranger zapravo nema nikakve veze s njemačkim terencem.

Tehnički, da bi plovio motor mu je potpuno zaštićen od vode, izrađen je od posebnih nepropusnih debelih aluminijskih limova i pogodan je za sve terene, a dok plovi tjera ga propeler kojim se upravlja sklopivim kormilom.

Pogledajte ovu zanimljivu situaciju iz susjedne Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije