Ducati proslavio 90. rođendan

Radiosarajevo.ba
Ducati proslavio 90. rođendan
Otvaranjem potpuno renoviranog muzeja u italijanskom gradu Bolonji proizvođač jednog od najpoznatijih dvotočkaša na svijetu, Ducati, proslavio je svoj 90. rođendan.

Kompanija koju je 1926. godine osnovao Antonio Cavalieri Ducati, zajedno sa svoja tri sina, a koja se izvorno zvalaSocietà Scientifica Radio Brevetti Ducati, ovih dana je velikom svečašćnu proslavila jubilej. Nakon 90 godina Ducati može zaista ustvrditi da je jedan od najresprektabilnijih proizvođača motora i dijelova za motore, koji je prepoznatljiv u bilo kojem dijelu svijeta.

Samoj svečanosti otvaranja njihovog muzeja povodom 90. godina prisustvovali su visoki zvaničnici kao što su italijanski premijer Matteo Renzi, kao i Claudio Domenicali, direktor Ducatija, predsjednik regije Emilia-Romagna, te gradonačelnik Bolonje, Stefano Bonaccini.

"Rekonstrukcija i ponovo otvaranje našeg muzeja je veoma važan i poseban događaj za našu kompaniju, a vjerujem i za sve fanove Ducatija diljem svijeta. Željeli smo renovirati ovaj muzej kao prepoznaljiv spomenik vitalnosti i snage naše kompanije, koja slavi 90. rođendan i spremna je za izazove koje donosi budućnost", kazao je na svečanosti otvorenja muzeja Domenicali, a prenosi portal Autocarpro.in.

Novi muzej će posjetiocima pružiti priliku da pogledaju 44 dvotočkaša ove fabrike i to 26 motora za utrke i 18 takozvanih cestovnjaka.

U nastavku donosimo vam video kojim je prikazan rad Ducatija kroz godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije