Dovitljiva ideja: Kako originalno izbjeći gradske gužve

Radiosarajevo.ba
Dovitljiva ideja: Kako originalno izbjeći gradske gužve
YouTube / Prtscr
Na prvi pogled ovaj Jeep izgleda kao svaki drugi, ali pritiskom na dugme teleskopske “noge” se izvlače i podižu vozilo na takvu visinu da bez problema može prelaziti preko drugih automobila.

Američka kompanija Hum osmislila je zanimljiv način kako da reklamira svoje proizvode i usluge, koji se uglavnom odnose na dijagnostičke uređaje, ali i na praćenje ukradenih vozila i pomoć vozačima u nevolji na putu.

Ugradili su specijalno hidraulično ogibljenje u jedan Jeep, koje mu omogućava da se izdigne i bukvalno pređe preko drugih automobila zaglavljenih u koloni.

Pogledajte kako ova dovitljiva ideja funkcionira u praksi:


Iako izgleda zanimljivo, ovo rješenje ostat će ipak samo na nivou zabavnog eksperimenta u reklamne svrhe.

Osim što bi iz sigurnosnih razloga ovakvo vozilo praktično bilo nemoguće atestirati za upotrebu u javnom saobraćaju, potencijalne kupce odvratila bi i visoka cijena modifikacije, ali i velika masa od oko 4 tone, koja bi automobil koji "preskače" druga vozila učinila prilično nefunkcionalnim za svakodnevnu vožnju, piše B92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije