DB Speedback GT: Automobil za provod saudijskog princa po Parizu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
DB Speedback GT: Automobil za provod saudijskog princa po Parizu (FOTO)

Postoje automobilski proizvođači koji se raduju svakom prodatom primjerku vozila. Ne zbog slabog interesa kupaca nego mušterija koji ne pitaju cijenu.

Takav je i David Brown Automotive iz britanskog Coventryja koji je upravo realizirao specijalnu narudžbu. Za posebnog kupca napravili su unikatni DB Speedback GT. 

A mušterija je Princ Abdulaziz Bin Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud, sin saudijskog kralja Abdullaha, koji je naručio automobil za vozikanje i provod oko svoje rezidencije u Parizu. 

Automobil – DB Speedback GT – ne krije dizajnersku bliskost s klasičnim Aston Martinom DB5. Za pogon koristi 5-litarski V8 motor snage 510 konja koji omogućava ubrzanje 0-100 km/h u 4,7 sekundi. 

Luksuzna unutrašnjost izrađena je ručno, od škotske kože i orahovog drveta, ukrašena hromiranim detaljima. Neobična opcija u prtljažniku: Prava klupa za odlazak na izlet. Cijena? Prava sitnica: 600.000 eura bez poreza.

Slike luksuznog DB Speedback GT-a pogledajte u galeriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije