Automobil je bio toliko prljav da su ga se odrekli: Evo kako sada izgleda

Radiosarajevo.ba
Automobil je bio toliko prljav da su ga se odrekli: Evo kako sada izgleda
Foto: Screenshot / Enterijer Peugeota kao pokretna pepeljara

Enterijer Peugeota je bio u takvom stanju da je izgledao i mirisao kao pokretna pepeljara.

Danas je odlazak u autoperionicu mnogima postao uobičajen, gotovo dio lične higijene. Svijest se podigla pa smo tako tokom godina naučili da su volan i ručica mjenjača nerijetko po pitanju koncentracije mikroorganizama neka od najprljavijih mjesta s kojim se susrećemo.

Postoje i oni koji smatraju da je odlazak u perionicu automobila nepotreban gubitak vremena te su se pomirili s činjenicom da im je automobil podjednako "čist" spolja i iznutra.

Među njima potpuno drugu dimenziju daje zapušteni enterijer automobila kod korisnika koji je ujedno i pušač. Pretrpana pepeljara je tek početak, a pritom je pepeo najmanji problem. Ono katrana što se nije uhvatilo na plućima putnika ostalo je na svim ostalim površinama u automobilu. A što je površina hrapavija i poroznija, moguće čišćenje je komplikovanije i dugotrajnije.

A ponekad je enterijer toliko prljav da neki odustanu. Upravo takav je ovaj Peugeot 207, koji je definitivno vidio bolje dane, piše Index.hr.

Spolja doduše izgleda još i dobro, ali u kabini je pakao. Ono što nije prekrio pepeo, prekrili su komadi stakla, ostaci hrane i prolivenog soka. I onda je sva ta nečistoća dodatno zapečena dimom cigarete, odnosno smolom iz dima.

U čišćenju takvih površina je potrebno koristiti najjača oružja i imati strpljenja. Komprimovani vazduh, parni čistač, hemikalije i puno ručnog rada, sve to je potrebno koristiti kako bi se stvari koliko-toliko popravile.

Ekstreman primjer slijedi u nastavku. Upozoravamo, za čistunce će biti uznemirujući, bar na početku...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije