ADAC upozorava: Ovo je lažno vozilo službe pomoći na cesti u Srbiji

Radiosarajevo.ba
ADAC upozorava: Ovo je lažno vozilo službe pomoći na cesti u Srbiji
/ Lažno ADAC vozilo u Srbiji (ADAC)
Najveći europski automobilski klub je njemački ADAC koji ima skoro 19 miliona članova.

Svojim članovima, koji s vozilima ostanu u kvaru, ADAC osigurava pomoć u inostranstvu, bilo da se radi o vlastitoj službi, bilo ugovoru o suradnji s drugim klubovima, među kojima je i naš BIHAMK.

Članovi ADAC-a dobivaju pomoć na cesti u inostranstvu, a ukoliko se njihovo vozilo ne može popraviti na usluzi imaju šlep-službu i avionsku kartu za povratak kući, sve besplatno.

Ovih dana ADAC upozorava svoje članove na lažna vozila pomoći na cesti koja su se pojavila na putevima Srbije i Mađarske.

Prevaranti su obojili vozila da izgledaju kao ADAC-ova, a svoje usluge popravke i šlepanja naplaćuju. ADAC je čak objavio i sliku jednog prevaranta iz Srbije, koji se predstavlja kao radnik njemačkog automobilskog kluba.

Iz ADAC-a podsjećaju da njihova "original" služba dežura tokom turističke sezone samo u Istri i na sjeveru Italije, dok u ostalim regionima imaju ugovore u suradnji s lokalnim klubovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije