Žestok odgovor Ukrajine: Ruski gradovi u plamenu

7
Radiosarajevo.ba
Žestok odgovor Ukrajine: Ruski gradovi u plamenu

Bespilotne letjelice su napale energetsku podstanicu u Rostovskoj oblasti Rusije, kao i podstanicu i naftni terminal u Volgogradska oblasti tokom noći 9. jula, tvrde ruske vlasti.

Prema Ministarstvu odbrane Rusije, ruska protivvazdušna odbrana oborila je tri bespilotne letjelice iznad Belgorodske oblasti, dvije iznad Voronješke oblasti, pet iznad Astrahanske oblasti, sedam iznad Kurske oblasti i 21 iznad Rostovske oblasti.

Ograničenja su nametnuta na polaske i dolaske aviona na aerodromima Volgograd i Astrahan nakon napada, navela je državna novinska agencija TASS.

Gigantu iz Bosne i Hercegovine pošlo je za rukom što nikom nije: Prihodi otišli u nebo

Vasilij Golubev, guverner Rostovske oblasti, tvrdi da su dva transformatora na podstanici na jugozapadu regije zapaljena i da su ugašena tokom jutra. Dodao je da su se "otpadci" također "spustili" u Rostov-na-Donu.

Prema guverneru Andreju Bočarovu, olupine bespilotnih letjelica su izazvale požar na naftnom terminalu u gradu Kalach-na-Donu i na podstanici u gradu Frolovo u Volgogradska oblasti. On tvrdi da je požar na potonjoj lokaciji ugašen, javlja Kyiv Independent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak