Vojska Irana se zadovoljno oglasila nakon napada. Poslali su i poruku svima koji podržavaju Izrael

9
Radiosarajevo.ba
Vojska Irana se zadovoljno oglasila nakon napada. Poslali su i poruku svima koji podržavaju Izrael

Iranska Islamska revolucionarna garda tvrdi da je oko 90 posto raketa lansiranih protiv Irana uspješno pogodilo svoje ciljeve.

U saopćenju objavljenom na iranskoj državnoj televiziji navodi se da su napadom ciljane zračne baze i radari, kao i sigurnosni aparati "koji su planirali ubistvo visokih ličnosti Hamasa i Hezbolaha".

U saopštenju se navodi da "Iran ima pravo da se brani prema međunarodnim pravilima". Televizijska stanica je objavila slike projektila lansiranih sa neidentifikovane lokacije u Iranu.

Dvije eksplozije u blizini ambasade Izraela u europskoj državi

Uprkos lansiranju oko 200 raketa, izraelski mediji su izvijestili da su jedine dvije osobe povrijeđene u Izraelu u Tel Avivu od gelera. Oni su lakše povrijeđeni. Dok je objavljeno da je Palestinac ubijen od gelera na Zapadnoj obali.

I iranske oružane snage upozorile su na bilo kakvu direktnu vojnu intervenciju kao podršku Izraelu.

"U slučaju direktne intervencije zemalja koje podržavaju režim (Izrael)... njihovi centri i interesi u regionu suočiće se sa snažnim napadima oružanih snaga Islamske Republike Iran", navodi se u reakciji.

U objavi koja je objavljena na profilu iranske vojske, može se vidjeti veliki broj hipersoničnih projektila koji udaraju u zemlju i eksplodiraju.

U opisu videa stoji: "Ovo su naši hipersonični projektili, zaustavite ih ako možete."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak