Ukrajina: Traže da NATO organizuje Eurosong 2017. na Krimu

Radiosarajevo.ba
Ukrajina: Traže da NATO organizuje Eurosong 2017. na Krimu
Pobjede Ukrajine na Eurosongu izazvala je dosta prašine širom Europe, pri čemu važnu ulogu ima politički aspekt glasanja. Svoj doprinos ovakvom razmišljanju daju i pojedini ukrajinski političari.

Tako su Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka i predsjednica stranke 'Otadžbina', te Mustafa Najim, predstavnik krimskih Tatara i zamjenik predsjednika Vrhovne Rade, zatražili da NATO organizuje Eurosong 2017. u Sevastopolju na Krimu!

Njihovom zahtjevu pridružio se i Vladimir Vjatrovič, direktor Instituta za nacionalno sjećanje Ukrajine, koji traži da NATO odmah počne pripreme za naredni Eurosong na Krimu.

Po mišljenju ukrajinskih političara, postoje historijski i praktični razlozi da naredno takmičenje bude održano u Sevastopolju jer Jamala, pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga, vodi porijeklo s Krima, a tema njene pjesme je Staljinov progon Tatara s ovog poluotoka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak