Ukrajina pokrenula novu protuofanzivu, odjekuju eksplozije u Voronježu: ‘Evakuisane stotine ljudi'

4
Radiosarajevo.ba
Ukrajina pokrenula novu protuofanzivu, odjekuju eksplozije u Voronježu: ‘Evakuisane stotine ljudi'

Ukrajina je navodno pokrenula novu ofanzivnu operaciju protiv ruskih snaga.

U petak, 23. augusta,  Kyiv Post je izvijestio da je Treća zasebna jurišna brigada Ukrajine podijelila objavu na Telegramu u kojoj je detaljno opisala kako su izveli nekoliko uspješnih napada na ruske snage u Harkivskoj oblasti.

"Glavni zadatak operacije bila je uništiti ofanzivni potencijal 20. armije Ruske Federacije. Za sada je taj zadatak izvršen", naveo je pukovnik Andrij Bilecki, zapovjednik Treće zasebne jurišne brigade u objavi na Telegramu.

Prva dama BiH zablistala na SFF-u: "Sarajevo, uvijek ću te voljeti"

Eksplozije u Voronježu: Pogođeno skladište streljiva

Bivši savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko je na društvenoj mreži X objavio navode ruskih medija da je noćas, 24. augusta, pogođeno skladište streljiva u ruskoj oblasti Voronjež. Mještani su javili da je došlo do eksplozije streljiva, a evakuisano je 200 ljudi.

U objavi se navodi da je Rusija izgubila 300 vojnika, "a značajna količina opreme i oružja je uništena ili oštećena" tokom ofanzivne operacije brigade u Harkivu.

"Posebnost operacije bila je u tome što smo napali nadmoćnijeg neprijatelja i izašli kao pobjednici", rekao je Bilecki, pripisujući uspjeh planiranju, topništvu, protuzračnoj odbrani i obavještajnim podacima. "Ali heroji bojnog polja bili su tenkisti, inženjerija, izviđači i, prije svega, jurišni avioni", dodao je, kako prenosi Newsweek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak