U Madridu napadnuta ambasadorica Srbije Irena Šarac

15
Radiosarajevo.ba
U Madridu napadnuta ambasadorica Srbije Irena Šarac

Ministar vanjskih poslova Srbije Marko Đurić najoštrije je osudio fizički napad na ambasadoricu Srbije u Španiji Irenu Šarac, a koji se dogodio u Madridu, pišu srbijanski mediji.

"Najoštrije osuđujem fizički napad na ambasadoricu Irenu Šarac u centru Madrida. Zahtijevamo od svih nadležnih punu istragu i odgovornost za ovaj nečuveni incident i čin nasilja prema najvišem diplomatskom predstavniku naše zemlje", izjavio je šef srpske diplomacije Marko Đurić za Tanjug.

U nedjelju navečer, 8. septembra u centru Madrida mlađa muška osoba fizički je napala ambasadoricu Srbije u Španiji Irenu Šarac, u ulici u kojoj stanuje, i nanio joj povrede u predjelu leđa. 

U Hrvatskoj uočena rijetka morska kornjača: Nalazi se na Crvenom popisu ugroženih vrsta

Prema svjedocima, mlađi muškarac prišao je ambasadorici Šarac koja je pričala telefonom na srpskom i pitao je li iz Srbije, nakon čega ju je udario nogom u leđa i pobjegao.

Nekoliko svjedoka je potom bezuspješno pokušalo uhvatiti napadača. Napad je prijavljen policiji, koja je stigla na mjesto događaja. Ambasadorica Šarac je dobrog stanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak