Turski političar poginuo tokom proslave pobjede na izborima: Pogledajte šta se desilo

1
Radiosarajevo.ba
Turski političar poginuo tokom proslave pobjede na izborima: Pogledajte šta se desilo

Član turske opozicione Republikanske narodne stranke Mehmet Palaz preminuo je u ponedjeljak, 1. aprila, u bolnici nakon što je teško povrijeđen kada se urušio balkon na zgradi u kojoj je sjedište te stranke u okrugu Tavas u turskoj provinciji Denizli tokom proslave pobjede te stranke na lokalnim izborima.

Palaz, koji je zadobio povredu glavu i bio u životnoj opasnosti, upućen je u Univerzitetsku bolnicu Pamukale nakon što je prvo primljen u državnu bolnicu Tavas.

Nakon što su nezvanični rezultati počeli da pristižu u nedjelju, 31. marta, mnogi članovi stranke okupili su se ispred zgrade stranke da proslave izbornu pobjedu, a velika grupa je ispunila dva balkona zgrade u kojoj je sjedište stranke kada se jedan od njih urušio, povrijedivši osam članova, od kojih tri teže, javlja Tanjug.

Pročitajte šta tačno piše u tekstu Nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će glasati UN

Palaz je bio zamjenik šefa stranke za okrug Tavas.

Prema nezvaničnim rezultatima lokalnih izbora, kandidat Republikanske narodne stranke za gradonačelnika Kadir Tatik pobijedio je u okrugu Tavas.

Na osnovu rezultata sa 99,9 posto biračkih mjesta, Republikanska narodna stranka pobijedila je u 35 gradova na lokalnim izborima, dok je vladajuća Partija pravde i razvoja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana pobijedila u 24 grada, saopštio je u ponedjeljak, 1. aprila, predsjednik Visoke izborne komisije Ahmet Jener, javljaju Nezavisne novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak