Trump kontrolisao zaposlenike plaćajući im stanove i školarinu njihovoj djeci

Radiosarajevo.ba
Trump kontrolisao zaposlenike plaćajući im stanove i školarinu njihovoj djeci

Bivša supruga ključnog zaposlenika Trumpove privatne firme, Jennifer Weisselberg koju su ispitivali tužitelji rekla je da je kompanija nadzirala zaposlenike neuobičajenim financijskim aranžmanima, uključujući plaćanje stanova i školarine za njezinu djecu.

"Oni žele da činite zločine, a ne da pričate o tome i ne odlazite", rekla je Jennifer Weisselberg u intervjuu za Insider.

Weisselberg je svjedok saradnik u istragama finansija bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Između 2004. i 2018. bila je udata za Barryja Weisselberga, sina Allena Weisselberga, Trumpovog dugogodišnjeg glavnog financijskog direktora. 

Tužitelji okružnog tužilaštva Manhattan i državnog tužilaštva New Yorka istražuju financije Trumpa i Trumpove organizacije. Ured tužitelja za Manhattan analizira da li su kršili porezne zakone iskrivljujući finansijske podatke da bi dobili povoljne uslove kredita i platili malo poreza.

Jennifer Weisselberg rekla je da je kompanija zadržala kontrolu nad ključnim zaposlenicima zadržavanjem povišenja. Na godišnjim sastancima za kompenzaciju s Barryjem Weisselbergom, rekla je, Trump ili Allen Weisselberg ponudili bi plaćanje školarine njihovoj djeci, umjesto da im daju povišice. Rekla je da se osnovna plata njenog bivšeg supruga nije bitno promijenila u otprilike 20 godina koliko je tamo radio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak