Treća misteriozna smrt bogataša koji rade s kriptovalutama u mjesec dana - poginuo Vyacheslav Taran

1
Radiosarajevo.ba
Treća misteriozna smrt bogataša koji rade s kriptovalutama u mjesec dana - poginuo Vyacheslav Taran

Ruski milijarder i biznismen koji je radio s kriptovalutama poginuo je u helikopterskoj nesreći, što je postala treća misteriozna smrt povezana s kriptovalutama u posljednjih mjesec dana.

Vyacheslav Taran (53) poginuo je nakon što je helikopter u kojem je putovao pao na tlo u blizini grada Villefranche-sur-Mer nakon što je poletio iz Lausanne u Švicarskoj.

Sada se postavljaju pitanja oko okolnosti njegove smrti nakon što se nesreća dogodila po lijepom vremenu 25. novembra oko 13 sati. Putnik koji se trebao pridružiti letu navodno je otkazao u posljednji trenutak, što je također pobudilo sumnje.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Vijest o Taranovoj smrti dolazi nakon neočekivane smrti Tiantiana Kullandera, 30-godišnjeg osnivača kriptovalute koji je umro u snu 23. novembra.

Bio je jedan od umova iza tvrtke Amber Group sa sjedištem u Hong Kongu, nakon što je počeo kao tržišni trgovac za Goldman Sachs i Morgan Stanley.

Prije Kullanderove smrti, tech milioner Nikolai Mushegian (29) utopio se na plaži u Portoriku 29. oktobra.

U nesreći u kojoj je poginuo i Taran, koji je bio suosnivač platforme za ulaganje u obuku Libertex i Forex Club, poginuo je i 35-godišnji francuski pilot.

Iza njega je ostalo troje djece koje je dijelila s njegovom suprugom Olgom. Taran je živio u Monaku posljednjih 10 godina.

"S velikom tugom Libertex Group potvrđuje smrt svog suosnivača i predsjednika upravnog odbora, Vyacheslava Tarana, nakon helikopterske nesreće koja se dogodila na putu za Monako u petak, 25. novembra 2022.", stoji u saopćenju njegove kompanije.

Francuske vlasti i Airbus, proizvođači helikoptera H130, pokrenuli su istragu o okolnostima nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak