Tragične sudbine slične Rayanovoj: Sjećate li se Italije i 1981. godine?

2
Radiosarajevo.ba

Nakon četiri dana dramatičnog spašavanja, spasioci su iz bunara uspjeli izvući malog Rayana (5) iz Maroka. Nažalost, nije uspio preživjeti.

Rayanov otac je rekao kako je u utorak popravljao bunar te da se njegov sin igrao u blizini i da ga je na trenutak ispustio iz vida i da je tada pao u bunar. Maleni dječak nije uspio preživjeti.

Slučaj 'Julen' iz Španije

Slična tragedija dogodila se 2019. u Španiji kada je Julen (2) pao je u ilegalno iskopani bunar 13. januara te godine. Iz bunara dječaka su izvukli nakon dvije sedmice. Dječak je bio u prirodi s roditeljima kada je pao u rupu duboku 110 metara. Nakon što su ga izvukli, patolog je rekao da je dječak vjerojatno poginuo prilikom pada. Pokopali su ga uz brata Olivera koji je umro u maju 2017. godine, prenose Nezavisne

Otmica automobila u BiH eskalirala u saobraćajnu nesreću

El Pais tvrdi kako je David Seranos, vlasnik zemlje na kojem je dječak upao u rupu i kojeg terete za ubistvo iz nehata, istražnom sudiji u Malagi dao dokument koji je potpisao vještak, arhitekt Hesu Maria Flores, koji je tvrdi kako je na osnovu snimaka zaključio da je dječaka ubio kramp kojim su spasioci pokušali doći do njega.

Vještak u svom izvještaju navodi da Julen u rupu upao oko 14 sati, a pokušaj spašavanja krampom (na dan pada) koji je bio između 17.30 i 21 sati, ukupno deset udaraca, su jedino što može objasniti rane na glavi i lobanji dječaka. Tvrdi da su na krampu našli osam dječakovih dlaka od kojih su tri bile s korijenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak