Tragedija u Senegalu: 11 beba smrtno stradalo tokom požara u bolnici

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Senegalu: 11 beba smrtno stradalo tokom požara u bolnici

Predsjednik Senegala Macky Sall rekao je u srijedu da je 11 novorođenih beba poginulo u požaru regionalne bolnice u gradu Tivaouaneu.

"Upravo sam sa bolom saznao da je 11 novorođenčadi poginulo u požaru koji se dogodio na odjelu za neonatologiju bolnice Mame Abdou Aziz Sy Dabakh u Tivaouaneu", rekao je Sall.

"Upravo sam uz bol i nevjericu saznao o smrti 11 novorođenčadi u požaru koji je izbio u državnoj bolnici," dodao je Sal, koji boravi u državnoj posjeti Angoli.

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Senegalski ministar zdravlja Abdoulaye Diouf Sarr rekao je na privatnoj senegalskoj televiziji TFM da je "prema preliminarnoj istrazi, kratki spoj izazvao požar".

Sarr, koji boravi u Ženevi na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, rekao je da će prekinuti putovanje i odmah se vratiti u Senegal, piše Reuters.

Demba Diop Sy, gradonačelnik Tivaouanea, jednog od svetih gradova Senegala i transportnog čvorišta, rekao je da su policija i vatrogasna služba još uvijek u bolnici, ali nije iznio više detalja.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak