Tinejdžerka (19) poslije provoda na Ibizi pala sa šestog sprata i poginula

2
Radiosarajevo.ba
Tinejdžerka (19) poslije provoda na Ibizi pala sa šestog sprata i poginula

Škotska tinejdžerka preminula je tokom odmora na Ibizi nakon što je navodno pala s hotelskog balkona.

Emma Ramsay (19), preminula je u utorak ujutro, 20. augusta, nakon nesreće u hotelu u području San Antonio na mediteranskom otoku.

Ramsay, koja je bila iz Hamiltona u South Lanarkshireu, opisana je kao "apsolutni anđeo" od strane njene porodice, a njena majka je rekla da su njihova srca "zauvijek slomljena".

Oproštajna posjeta: Bećirović se zahvalio Sattleru na podršci BiH

Studentica Univerziteta Strathclyde postavljala je video snimke uživanja u svom odmoru samo nekoliko sati prije njene smrti, rekavši u objavi na Instagramu da je "opsjednuta ovim mjestom".

U objavi na društvenim mrežama, njena majka Barbara rekla je da joj je kćerka bila "najbolji prijatelj na cijelom svijetu". Dodala je: "Nedostajat ćeš mi više nego što riječi mogu izraziti. Počivaj u miru, moj slatki anđele, i spavaj čvrsto, mama te voli mnogo, mnogo".

U drugoj objavi napisala je da su srca porodice "zauvijek slomljena." Lorna Lawson, direktorica bivše škole koju je Ramsay pohađala, St. John Ogilvie High, izjavila je da su "zapanjeni i tužni zbog ove dirljive vijesti". Rekla je: "Emma je bila izuzetno ljubazna, vrijedna, pametna i talentirana učenica koja je mnogo doprinijela našoj školskoj zajednici. Naše misli i molitve su s Emminom porodicom i prijateljima u ovom nevjerovatno teškom vremenu. Emma će nam nedostajati i zauvijek će imati posebno mjesto u našoj školi."

Glasnogovornik univerziteta rekao je: "Emma je bila veoma voljeni član naše studentske zajednice i šokirani smo i tužni zbog njene smrti. Svi na univerzitetu upućuju naše najdublje saučešće Emminoj porodici i svima koji su pogođeni ovim strašnim incidentom."

Colette Watson, direktorica St Mark’s Primary u Hamiltonu, također je odala počast svojoj bivšoj učenici. Rekla je: "Emma je bila divna djevojka, brižna i obazriva, a mnogi naši zaposleni imaju zaista drage uspomene na njeno vrijeme s nama. Ovo je strašno tužna vijest, i naše misli, molitve i duboko saučešće upućujemo Emminoj porodici i prijateljima."

Novine Olive Press iz Ibize izvještavaju da su hitna pomoć, lokalna policija i španska civilna garda pozvani u Hotel Vibra District, ali da hitna pomoć nije mogla spasiti život tinejdžerki. Portparol Ministarstva vanjskih poslova rekao je: "Podržavamo porodicu britanske djevojke koja je preminula u Španiji i u kontaktu smo s lokalnim vlastima.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak