Tinejdžer u Engleskoj pratio djevojku 45 minuta pa je 36 puta izbo nožem

2
Radiosarajevo.ba
Tinejdžer u Engleskoj pratio djevojku 45 minuta pa je 36 puta izbo nožem

Engleski tinejdžer je proglašen krivim za ubistvo 15-godišnje djevojke na ulici nakon što ju je pratio 45 minuta.

Holly Newton zadobila je 36 ubodnih rana nakon napada u Hexhamu, na sjeveru Engleske, u januaru prošle godine.

Sedamnaestogodišnji dječak, čije ime ne smije biti otkriveno zbog njegove dobi, priznao je optužbu za ubistvo iz nehaja, ali je negirao ubistvo tvrdeći da mu je taj dan "um bio prazan i da je imao namjeru oduzeti vlastiti život".

Dodik pronašao novog investitora: Obavio razgovor sa biznismenom iz Emirata

Šesnaestogodišnji dječak koji je bio s Holly u vrijeme napada pokušao joj je pomoći, ali ga je napadač također izbo nožem. Sedamnaestogodišnjak, koji je također proglašen krivim za nanošenje povreda s namjerom, na sudu u Newcastleu tvrdio je da se ne sjeća kako je izbo Holly, niti dječaka koji je priskočio u pomoć.

Holly je nakon napada prevezena u bolnicu Royal Victoria Infirmary u Newcastleu, ali nije mogla biti spašena. Šesnaestogodišnji dječak, koji je također prevezen u bolnicu, pretrpio je povrede ramena, ruke i bedra, koje su zahtijevale operaciju.

Aleksandar bacio suprugu i jednogodišnju bebu sa 16. sprata: Objavljeni uznemirujući snimci zločina

Hollyna majka bila je toliko zabrinuta tog dana da je kontaktirala s policijom zbog napadača, koji je bio poznat njenoj kćeri. Porota je saznala da je dogovoreno da Holly ne smije napustiti školu ako je mladić vani. Oko 45 minuta pratio je Holly po centru grada dok je obilazila trgovine s prijateljima prije nego što ju je napao.

Holly je samo nekoliko sati prije napada rekla prijateljici da je mladić "praktički uhodi", rečeno je u sudnici pred porotom, piše Sky. Kada su Holly i šesnaestogodišnji dječak s kojim je bila ušli u pizzeriju, tinejdžer je čekao vani na autobuknoj stanici, gdje je zatražio da razgovara s njom, a zatim ju je namamio u uličicu i napao nožem koji je nosio sa sobom.

U nešto više od minute, zadao joj je 36 ubodnih rana, izbo ju je 12 puta, zasjekao 19 puta i nanio pet "odbrambenih" povreda, rečeno je na suđenju. Također je zamalo ubio tinejdžera koji je bio s Holly i koji ju je pokušao spasiti.

Turistkinja (29) brutalno ubijena na rajskom otoku, ubicu je upoznala na Tinderu

Napadač, koji ima problema s mentalnim zdravljem i pratio je postupak iz sigurnosne jedinice putem videolinka, nije vidljivo reagovao kada je predsjednik porote izrekao presude za ubistvo i nanošenje povreda s namjerom.

Kazna će mu biti izrečena tokom dvodnevnog saslušanja na istom sudu 31. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak