Sumnja se na teroristički napad: Naletio kamionom na autobusku stanicu, povrijeđeno više od 30 ljudi

7
Radiosarajevo.ba
Sumnja se na teroristički napad: Naletio kamionom na autobusku stanicu, povrijeđeno više od 30 ljudi

Desetine povrijeđenih u terorističkom napadu u blizini baze Glilot u Izraelu nakon što je u nedjelju, 27. oktobra 2024. godine, kamion naletio na autobusku stanicu i ranio najmanje 37 osoba blizu Tel Aviva.

Timovi hitne pomoći tvrde da je pet osoba u teškom stanju, dok su desetine povrijeđene. 

Izraelska hitna pomoć Magen David Adom je izvijestila da je "u 10:08 sati po lokalnom vremenu primljena dojava u pozivnom centru u regiji Tel Aviva o kamionu koji je udario na području Ramat HaSharona. Prema preliminarom izvještaju, medicinari pružaju medicinsku pomoć desetinama žrtava na licu mjesta", javljaju izraelski mediji.
 
Svjedoci kažu da su "vidjeli nekoliko ljudi ispod kamiona, te druge povrijeđene kako leže pored mene. Počeli smo da pružamo prvu pomoć". Na vozača su pucali naoružani civili koji su bili prisutni tu, te ga neutralizirali. 

Objavljen snimak tučnjave u Hadžićima: Horde zla i Manijaci se tukli i gađali bakljama

U subotu, 26. oktobra 2024. godine, teroristički napad je zabilježen i u Iranu. Naoružani napadači su napali dvije policijske patrole i razmijenili vatru s njima u jugoistočnoj iranskoj provinciji Sistan i Balučestan u subotu, ubivši najmanje 10 policajaca, izvijestili su državni mediji iz te zemlje.

Napad se dogodio u Taftanu ranije u subotu kada su policijski službenici odgovorili na hitni poziv kako bi riješili spor, a napadnuti su prilikom povratka, navela je državna novinska agencija IRNA, pozivajući se na informacijski centar policije.

Podsjećamo, u petak 25. oktobra 2024. godine, Izrael je izveo kontrolisani napad na Iran, pri čemu je situacija na Bliskom istoku ponovo eskalirala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak