Stravična nesreća bh. državljana: Dijete (2) životno ugroženo

0
Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća bh. državljana: Dijete (2) životno ugroženo

Teška nesreća dogodila se u ponedjeljak, 15. jula, na autocesti A99 prema Salzburgu u blizini Ottobrunna u Bavarskoj. Bilo je nekoliko ozlijeđenih, među kojima ima i djece. Jedno od njih je u životnoj opasnosti. Spasilački helikopteri odvezli su ozlijeđene u bolnicu.

Autocesta je bila zatvorena satima. Rezultat: kilometarski prometni zastoj.

Kako se saznaje iz policije, 34-godišnji državljanin BiH je svojim automobilom prekasno primjetio zastoj u saobraćaju i udario u automobil 56-godišnjaka iz Münchena. Automobil je otklizao preko autoputa u lijevu zaštitnu ogradu i sa sobom 'odnio' još jedan automobil.

Salkić: 'Stevandiću, ovo je istina koju namjerno zaobilazite. Dok smo živi pričat ćemo o zločinima'

U vozilu 34-godišnjaka bili su njegova 33-godišnja supruga i njihovo četvero djece, u dobi od pet mjeseci do osam godina. Svi u automobilu su teško povrijeđeni osim muškarca. Dvogodišnje dijete je životno ugroženo.

Lakše su povrijeđeni vozač (48) drugog automobila kao i njegov otac, javlja Fenix. Medicinska pomoć i spasilački helikopteri odvezli su povrijeđene u bolnicu.

Uz brojne spasioce iz vatrogasne postrojbe Ottobrunn, na mjestu događaja bila je i služba za održavanje autoceste Hohenbrunn. Glavna cesta morala je biti potpuno zatvorena dok je trajao uviđaj nesreće. Potpuna obustava zbog radova čišćenja trajala je do poslijepodnevnih sati. Policija je saobraćajnicu otvorila u 15 sati.

Na vozilima je nastala materijalna šteta od najmanje 20.000 eura. Münchenski državni odvjetnik poslao je vještaka na mjesto nesreće kako bi se razjasnili uzroci nesreće. Policija sada traga za sudionicima u prometu koji su uočili nesreću i mogu dati informacije o nesreći koja još nije jasno utvrđena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak