Strava u Meksiku: najmanje 35 djece izgorilo u požaru

Radiosarajevo.ba
Strava u Meksiku: najmanje 35 djece izgorilo u požaru

Najmanje 35 djece u dobi od tri mjeseca do četiri godine poginulo je kada je u vrtiću na sjeveru Meksika izbio požar.

Meksički su dužnosnici priopćili da su mnoge žrtve u vrtiću u radničkoj četvrti u gradu Hermosillu umrle od gušenja, a ostale od opekotina kada se zbog vatre koja se brzo širila urušio krov. Još više desetaka djece završilo je u bolnici, neka u toliko teškom stanju da su dužnosnici upozorili kako bi broj mrtvih mogao i porasti.

"I dalje izvlačimo tijela" rekao je Jose Larrinaga, glasnogovornik istražiteljskog ureda u meksičkoj saveznoj pokrajini Sonora.

Ranjeni su i deseci stanovnika obližnjih zgrada i više odgajatelja koji su se probijali kroz gusti crni dim kako bi spasili djecu iz vatre. Neki su pokušavali srušiti zidove vrtića automobilima i kamionetima, a zidove su na kraju razrušili vatrogasci kojima je trebalo dva sata da ugase vatru.

"Gdje je Bog? Gdje je Bog" pitao je u suzama zapovjednik policije nakon što je izašao iz spaljene zgrade.

Meksički mediji izvijestili su da je u vrtiću ABC, koji je bio u državnom vlasništvu, ali ga je vodila jedna privatna tvrtka, bilo 176 djece, a na njih je pazilo 20-ak odgajatelja. U dijelu vrtića u kojem se urušio krov bile su smještene jaslice. Lokalni dužnosnici izvijestili su kako je moguće da je požar počeo u susjednom skladištu guma i automobila, no tužiteljstvo je upozorilo da ne treba prerano donositi zaključke.

Oko 25 djece prebačeno je u lokalne bolnice, a još 30 s teškim opekotinama preko američke granice u bolnice u Arizonu, izvijestio je lokalni list El Imparcial. Središnje meksičke vlasti u pokrajinu Sonara uputile su tri dodatne ekipe hitne pomoći i 15 pedijatara specijaliziranih za opekotine.

Ured meksičkog predsjednika Felipea Calderona priopćio je da predsjednik osjeća “najdublju bol i izražava svoju najdublju sućut obiteljima djece”.

jutarnji.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak