Strašne scene zabilježene na kameri: 'Prvo je udarilo, a onda se začuo dječji vrisak'

1
Radiosarajevo.ba
Strašne scene zabilježene na kameri: 'Prvo je udarilo, a onda se začuo dječji vrisak'

Društvenim mrežama širi se snimka trenutka u kojem je grom pogodio tri maloljetnika na plaži u Portoriku. Tri dječaka (7, 10, 12) iz SAD-a stoje jedan pored drugog na pješčanoj plaži Montones de Isabela, kad ih pogađa munja, a oni padaju na leđa.

Drugi videozapis prikazuje ženu koja izvodi oživljavanje dječaka metodom usta-na-usta, dok druga žena i muškarac izvode prvu pomoć na drugo dvoje djece.

Carlos Cruz, koji nadzire gradsko upravljanje za hitne slučajeve Isabele, rekao je za list Primer Hora da je jedan od roditelja otišao uzeti bocu vode iz frižidera kada su njihova djeca pogođena.

Čelnici Džudo saveza RS prijavljeni tužilaštvu za "izvlačenje" 100.000 KM

"Odmah nakon udara munje, čuli su dječji vrisak", rekao je Cruz. Djeca su hitno prevezena u bolnicu Good Samaritan u Aguadilli.

Sedmogodišnjak je rekao da slabo osjeća noge, ali je u stabilnom stanju, dok je dvanaestogodišnjak u kritičnom stanju.

Prema Nacionalnoj upravi za oceane i atmosferu, svake godine u Sjedinjenim Državama od udara groma pogine u prosjeku 20 do 30 ljudi, a stotine ih bude povrijeđeno.

Šokantan prizor na prijateljskoj utakmici: Grom pogodio igrača i usmrtio ga

Međutim, svega je 13 ljudi umrlo od udara groma u Sjedinjenim Američkim Državama u 2023. godini. To je drugi najmanji ukupan broj od 2021. godine kada je registrirano samo 11 smrtnih slučajeva.

Muškarac (51) navodno je postao prva žrtva 2024. godine kada je pogođen dok je radio sa stokom kada je oluja prošla kroz njegov ranč u okrugu Jackson, Colorado, u subotu, 25. maja.

Prethodne žrtve koje su stradale u Portoriku zabilježene su 2022. godine kada su muškarac i žena pogođeni munjom dok su vozili vodeni skuter u južnoj obalnoj općini Salinas, prenosi Jutarnji.

Upozoravmo video je uznemirujućeg sadržaja i možete ga pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak