Strašna nesreća u Indiji: U slijetanju autobusa u klisuru poginula najmanje 33 putnika

0
AA
Strašna nesreća u Indiji: U slijetanju autobusa u klisuru poginula najmanje 33 putnika

Najmanje 33 osobe su poginule, a nekoliko je povrijeđeno kada se u srijedu, 15. novembra putnički autobus kojim su putovali srušio u klisuru u Kashmiru pod upravom Indije.

Mohammad Asif, očevidac, rekao je za AA da je autobus skrenuo s puta i srušio se u klisuru u blizini područja Trungal-Assar na glavnom autoputu u okrugu Doda u provinciji Jammu, oko 300 kilometara od Srinagara, glavnog grada regije.

Operacija spašavanja je u toku, a zvaničnici strahuju da bi broj poginulih mogao biti povećan.

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Jitendra Singh, član indijskog parlamenta iz provincije Jammu, rekao je da će helikopter biti na raspolaganju da bi se kritično povrijeđeni putnici prebacili na liječenje u grad Jammu.

Na nekoliko puteva u planinskim regijama provincije Jammu, posebno u okruzima Doda, Kishtwar, Rajouri i Poonch, česte su nesreće koje se pripisuju lošim uslovima, vožnji u pijanom stanju i brzoj vožnji, preopterećenju i odronima uzrokovanim lošim vremenom.

Ukupno 805 ljudi je poginulo, a još 8.372 je povrijeđeno u 6.092 saobraćajne nesreće u regiji Jammu i Kashmir 2022. godine, prema podacima koje je u martu objavila saobraćajna policija.

Tokom prva četiri mjeseca ove godine, 254 osobe su poginule, a više od 2.300 je povrijeđeno u 1.812 saobraćajnih nesreća, od kojih se većina dogodila u regiji Jammu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak