Smijenjen ministar odbrane Ukrajine Oleksij Reznikov

1
Radiosarajevo.ba
Smijenjen ministar odbrane Ukrajine Oleksij Reznikov

Oleksij Reznikov više neće biti ministar odbrane Ukrajine. Kako je večeras objavila novinska agencija AFP, zamijenit će ga dosadašnji direktor vojne obavještajne agencije Kirilo Budanov.

Večeras je ukrajinski list Pravda objavio kako je stranka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Sluga naroda, ujedno i najveća ukrajinska stranka, objavila da će glasati za smjenu Reznikova. Tu informaciju je na Facebooku objavila Marijana Bezuhla, zamjenica šefa odbora ukrajinskog parlamenta za nacionalnu sigurnost, obranu i obavještajne službe.

Mjesto koje je najviše pretpjelo prirodnu katastrofu: Ovako danas izgleda Donja Jablanica

Izvori ukrajinske Pravde navode kako se razmatra ideja o imenovanju Reznikova ministrom strateških industrija. Iako su ranije danas ukrajinski mediji spekulirali kako bi Reznikov nakon smjene mogao postati ministrom pravosuđa, odlučeno je da ministar pravosuđa Denis Maliuska ostaje na svojoj funkciji.

Podsjetimo, ukrajinski mediji danas su objavili da bi ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov uskoro treao napustiti dužnost, a umjesto njega će ministarstvo vjerojatno voditi Kirilo Budanov, šef Obavještajne službe Ukrajine (DUI).

Prema ukrajinskom medijima, tim ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog je razmatrao prebaciti Reznikova nakon smjene jer "niko u Uredu predsjednika ne sumnja da on treba ostati u timu". Budanov će najvjerojatnije umjesto njega voditi ministarstvo obrane. Poznato je da traži svoju zamjenu u obavještajnoj službi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak