Slučaj "šlepera smrti" u Engleskoj: Još jedna osoba uhapšena

AA
Slučaj "šlepera smrti" u Engleskoj: Još jedna osoba uhapšena

U okviru istrage o smrti 39 osoba koje su pronađene u hladnjači u kamionu u Essexu, u Velikoj Britaniji, određen je pritvor još jednoj osobi.

Riječ je o 22-godišnjem Eamonu Harrisonu, koji je priveden u Dablinu nakon što su u kamionu pronađena beživotna tijela. Harrison je izveden pred sud i određen mu je pritvor.

Na teret mu se stavlja ukupno 41 krivično djelo, među kojima su ubistvo 39 ljudi, krijumčarenje ljudima, kršenje zakona o migracijama i pranje novca.

Velika Britanija je zatražila Harrisonovo izručenje, a navodi se kako je riječ o osobi koja je kamion vozila prema luci u Belgiji. Irac je ujedno druga osoba kojoj je u okviru ove istrage određen pritvor.

Policija je ranije privela dvije osobe, no pušteni su nakon što su ispitani zbog sumnje za ubistvo s predumišljajem i zavjere za krijumčarenje ljudi.

Tijela 39 osoba pronađena su u srijedu, 23. oktobra, u industrijskom parku na jugoistoku Engleske.

Britanska policija optužila je vozača kamiona za 39 slučajeva ubistva s predumišljajem i zavjere za krijumčarenje ljudi u vezi s 39 beživotnih tijela u prikolici kamiona koji je vozio na jugoistoku Engleske.

Policija je u subotu navela da će se 25-godišnji Maurice Robinson iz Craigavona u Sjevernoj Irskoj, u ponedjeljak pojaviti na prekršajnom sudu u Chelmsfordu. On je prvi od uhapšenih koji je optužen u slučaju koji se smatra jednom od najvećih tragedija u trgovini ljudima u Velikoj Britaniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak