Slavni milijarder iz Kine nestao bez traga, njegova kompanija potvrdila da "niko ne zna gdje je"

3
Radiosarajevo.ba
Slavni milijarder iz Kine nestao bez traga, njegova kompanija potvrdila da "niko ne zna gdje je"

Jedan od najistaknutijih kineskih investicijskih bankara je nestao, potvrdila je njegova kompanija.

Bao Fan, izvršni direktor China Renaissance Holdingsa i milijarder, "nije bio dostupan posljednjih dana", navode jučer iz kompanije.

Bao je vodeći posrednik u poslovima u Kini čiji su klijenti top tehnološke kompanije Didi i Meituan, a saopćenje njegove kompanije obnovilo je zabrinutost (svjetske) javnosti zbog mogućeg obračuna Pekinga s poslovnim i tehnološkim čelnicima, javio je BBC.

Još jedna sjajna partija Zmaja: Džanan Musa najbolji u novoj pobjedi Real Madrida

Dionice China Renaissancea pale su nakon što je kompanija potvrdila da je Bao Fan nestao; u saopćenju se dodaje da "nema informacija koje ukazuju na to da je nedostupnost Baoa povezana ili bi mogla biti povezana s poslovanjem kompanije".

Iz kompanije nisu precizirali koliko dugo nema direktora, a kineske poslovne vijesti Caixin citirale su izvore koji kažu da ga osoblje nije moglo kontaktirati dva dana.

Bao, koji je i predsjednik i izvršni direktor, osnovao je China Renaissance 2005. kao savjetodavnu investicijsku kompaniju. Od tada je izrasla u jednu od vodećih kineskih financijskih institucija - sklapajući poslovne dogovore i spajanja nekoliko tehnoloških kompanija u zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak