Reutersov novinar nestao, dvojica hospitalizirana nakon napada na hotel u Ukrajini

2
Radiosarajevo.ba
Reutersov novinar nestao, dvojica hospitalizirana nakon napada na hotel u Ukrajini

Član Reutersovog tima, koji je pratio rat u Ukrajini je nestao, a još dvoje je hospitalizirano nakon napada na hotel u gradu Kramatorsku na istoku Ukrajine.

U priopćenju je novinska agencija rekla da je hotel Sapphire, u kojem je odsjela šesteročlana ekipa Reutersa, pogođen projektilom u subotu. 0

"Jedan naš kolega se vodi kao nestao, dok su još dvojica prebačena u bolnicu na liječenje", rekli su iz agencije.

Širi se snimak vojnika kako obara dron: "To je ruski Shahed"

"Još trojica su pronađena. Hitno tražimo više informacija, surađujemo s vlastima u Kramatorsku i podržavamo naše kolege i njihove obitelji. Obavijestit ćemo vas kada budemo imali više informacija", dodaje se.

Vadim Filaškin, guverner regije Donjeck, objavio je u nedjelju ujutro na Telegramu da su 'Rusi pogodili Kramatorsk', te da su dva novinara povrijeđena, dok se jedan vodi kao nestao nakon udara na hotel. "Vlasti, policija i spasioci rade na mjestu događaja. U toku su akcije čišćenja ruševina i spašavanja", rekao je.

Rusko ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar.

Ured glavnog tužitelja Ukrajine rekao je u izjavi na Telegramu da je otvorio 'predistragu' o napadu koji se dogodio u 22:35 sati po lokalnom vremenu, piše Hina.

"Ruske snage pogodile su grad Kramatorsk, vjerojatno projektilom Iskander-M", rečeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak