Pucano na kancelariju Kamale Harris: Istraga u toku

2
Radiosarajevo.ba
Pucano na kancelariju Kamale Harris: Istraga u toku

Američka policija je saopćila da su na kancelariju kampanje potpredsjednice SAD-a i demokratske kandidatkinje Kamale Harris u Arizoni ispaljeni hici, samo sedmicu nakon drugog pokušaja atentata na Donalda Trumpa.

Oštećenja nastala od nekoliko hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja u ponedjeljak poslije ponoći otkrivena su u kancelariji Demokratskog nacionalnog komiteta u kvartu Tempe u gradu Phoenixu, saopćila je lokalna policija, a prenosi New York Post.

"Nikoga nije bilo u kancelarijama tokom noći, ali ovo izaziva zabrinutost za bezbjednost onih koji rade u toj zgradi, kao i onih koji se nalaze u blizini", izjavio je predstavnik policije Ryan Cook.

Sunčani petak u Sarajevu: Pune bašte kafića, mnogi uživaju u lijepom vremenu

Prema njegovim riječima, za sada niko nije uhapšen u vezi sa ovim incidentom, ali nadležni istražuju sve moguće motive.

Incident se dogodio nakon drugog pokušaja ubistva Trumpa na njegovom golf terenu u West Palm Beachu 15. septembra.

Trump otkrio šta namjerava napraviti s Ukrajinom: "Kamala to neće učiniti"

Kamala Harris je za petak zakazala posjetu Arizoni u okviru svoje kampanje i to bi trebalo da bude njena druga posjeta ovoj značajnoj američkoj saveznoj državi od kada je u augustu na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji nominovana za kandidata na predsjedničkim izborima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak