Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

18
Radiosarajevo.ba
Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Adis Ahmetović (31), član njemačkog Bundestaga porijeklom iz Bosne i Hercegovine i veliki prijatelj naše zemlje, na društvenim mrežama je danas, 3. maja, podijelio je potresne vijesti.

Naime, njemu je, kako je otkrio, dijagnosticiran karcinom, koji je, srećom, izlječiv - nije naveo o kojoj vrsti raka je riječ.

U, kako je počeo, "ličnoj poruci" (koju objavljujemo u cijelosti, op.pr.), naveo je:

Danas specijalna sjednica Vijeća sigurnosti UN o teškoj humanitarnoj situaciji u Gazi

"Ja sam socijaldemokrata velikih uvjerenja koji svoj posao obavlja kao kopredsjedavajući Hanoverskog SPD-a s puno strasti i posvećenosti, a od septembra 2021. godine i kao direktno izabrani član Bundestaga.

Danas vam moram reći da sam bolestan. Dijagnosticiran mi je karcinom. Iako su ove vijesti teško pogodile moju obitelj i mene, pozitivne poruke ljekara jesu da je karcinom izlječiv. Iz ovih razloga, primit ću odgovarajući tretman, koji zahtijeva mir i snagu. Nakon intenzivnih raspravlja s ljekarima, uvjeren sam da ću opet ozdraviti.

Nakon mog potpunog oporavka, nastavit ću sa svojim zadacima, jednako strastveno kao prije. U međuvremenu, ovdje će na stranicama biti nešto tiše. Moji uredi u Hannoveru i Berlinu će i dalje brinuti o vama i odgovoriti vam u svako vrijeme. 

Radujem se ponovnom ujedinjenju čim prije - u zdravlju i radosti!"

Podsjetimo, Ahmetović je zastupnik u Bundestagu i izaslanik za Zapadni Balkan, a iako je mlad, već ima ogromno iskustvo u politici, u koju je ušao sa samo 15 godina. U radu je iznimno fokusiran na pitanja u BiH, ali i na Zapadni Balkan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak