Policija iznenadila dilera: Zatekli ga sa 150 kg kanabisa

Fena
Policija iznenadila dilera: Zatekli ga sa 150 kg kanabisa
Čovjek, iznenađen u svojoj garaži s više od 150 kilograma kanabisa, bez sumnje svježe isporučenog i ratnim oružjem, uhapšen je u noći u Saint-Denisu, na sjeveru Pariza, saopćio je policijski izvor.

“Očigledno je tek stigla isporuka” droge, naveo je ovaj izvor.

Kod ovog 35-godišnjaka, istražitelji su zaplijenili 167 kilograma smole kanabisa, automatski pištolj, puškomitraljez Skorpion, kao i pušku Dragunov, precizni snajper, dodao je ovaj izvor potvrdivši informaciju s TF1.

Osim toga, 37.000 eura i pancir su pronađeni u kući osumnjičenog, poznatog vlastima zbog trgovine opijatima. Osumnjičen da snabdijeva određena mjesta gdje se trguje drogom na nekoliko lokacija u Saint-Denisu, mladić je pritvoren u okviru preliminarne istrage povjerene sudskoj policiji Seine-Saint-Denisa.

“Očigledno, komplet Skorpiona je morao stići u departman prije nekoliko mjeseci”, ocijenio je ovaj izvor 'a propo' ovog puškomitraljeza kompaktnijeg od Kalašnikova i cijenjenijeg kod trgovaca drogom.

U nedjelju navečer, četiri mladića su povrijeđena rafalima puškomitraljeza u Aubervilliersu, susjednoj komuni u sjevernom predgrađu Pariza, naveo je AFP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak