Pogledajte kako izgleda Krimski most nakon eksplozija

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda Krimski most nakon eksplozija

Noćni napad na Krimski most bila je specijalna operacija mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine i Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU).

To je saopštila ukrajinska novinska agencija RBC pozivajući se na svoje izvore u SBU. 

Prema Službi bezbjednosti, SBU i Mornaričke snage Ukrajine učestvovali su u noćnom napadu na Krimski most. 

Bh. novinarke dobile nagrade za najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU

"Most je napadnut uz pomoć površinskih morskih dronova. Bilo je teško doći do mosta, ali na kraju je to učinjeno", rekao je izvor.

Ranije šef SBU-a, Vasili Maljuk, rekao da je most bio legitimna meta za Ukrajinu i obećao je ispričati detalje jedinstvenih specijalnih operacija nakon konačne pobjede.

Krimski most, ključna je linija snabdijevanja za ruske snage u Ukrajini, oštećen je u "vanrednoj" situaciji u kojoj su poginule dvije osobe i povrijeđeno je dijete, rekli su ruski dužnosnici u ponedjeljak.

Saobraćaj je obustavljen na mostu koji je Rusija izgradila kako bi svoju teritoriju povezala s Krimom, koji je Moskva zauzela 2014, rekli su ruski zvaničnici. Reutersov video-snimak prikazuje most na kojem nema saobraćaja.

Cesta duga 19 kilometara i željeznički most su ključni infrastrukturni projekt ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji se Mercedesom provozao preko mosta 2022. nakon što je popravljen nakon eksplozije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak