Poginuo direktor italijanskog Audija: "Ovo je veliki gubitak za našu firmu"

1
Radiosarajevo.ba
Poginuo direktor italijanskog Audija: "Ovo je veliki gubitak za našu firmu"

Izvršni direktor Audija je iznenada preminuo nakon što je pao sa planine visoke 10.000 stopa.

Potvrđeno je da je Fabrizio Longo, izvršni direktor Audija, kao i strastveni planinar, tragično preminuo nakon što je doživio smrtonosan pad dok je penjao Cima Payer, planinu smještenu u Italiji.

Italijanska federacija zimskih sportova objavila je vijest putem saopćenja na svojoj web stranici. Saopćenje je prevedeno sa italijanskog na engleski.

Nihad Uk najavio rješenje jednog od glavnih problema u KS: Formirana je radna grupa

"Fabrizio Longo, direktor Audi Italia od 2013. godine, preminuo je na oko tri hiljade metara nadmorske visine dok je putovao putem via ferrata ka vrhu Payer, u planinama Adamello, na granici između provincija Brescia i Trento," stoji u saopćenju.

Saopćenje je nastavilo s informacijom da je bio "veliki ljubitelj planina" s dubokim znanjem o penjanju, čak i u najtežim područjima, ali nažalost, tokom solo puta 31. augusta, navodno je "izgubio ravnotežu" i "paо 200 metara."

Audi će napokon promijeniti detalj koji su mušterije prezirale: 'Oni su nam otvorili oči'

Svjedok koji je bio prisutan na licu mjesta obavijestio je vlasti, koje su stigle helikopterom i odmah locirale Longovo tijelo.

Primio je medicinsku pomoć na licu mjesta, ali je podlegao povredama izazvanim strmim padom.

Imao je 62 godine u trenutku smrti.

Predsjednik Federazione Italiana Sport Invernali, Flavio Roda, koji je radio s Longom godinama otkako se pridružio firmi, rekao je: "Strašan gubitak za federaciju. Pridružujemo se porodici, kao i osoblju, u ovom trenutku velike boli."

Opisao je ovo kao "veliki gubitak" za Audi Italia.

Portparol Audija je također izjavio za The New York Post: "Fabrizio Longo je vodio marku Audi u Italiji s ogromnim uspjehom od 2013. godine, potvrđujući liderstvo brenda u premium segmentu tokom 11 uzastopnih godina."

Audi će napokon promijeniti detalj koji su mušterije prezirale: 'Oni su nam otvorili oči'

Portparol je Longa opisao kao "osobu velikog integriteta, kulture, sposobnosti i osjetljivosti," dodajući: "Bio je izvor nepokolebljive podrške. Njegove čvrste vrijednosti i iskrena briga za svakoga stvorili su radno okruženje ispunjeno toplinom i poštovanjem."

"Njegov zarazan entuzijazam i pozitivna energija svakodnevno su dodirivali i inspirisali Audi Italia i njegove zainteresovane strane," dodali su.

Longo je rođen u Rimini, Italija, 1962. godine i bio je direktor Audi Italia od 2013. godine.

Naše misli su uz Longove voljene tokom ovog izuzetno teškog perioda, piše VT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak