Panika među posjetiocima cirkusa: Medvjed se oteo kontroli i napao trenera

3
Radiosarajevo.ba
Panika među posjetiocima cirkusa: Medvjed se oteo kontroli i napao trenera

Iako su širom svijeta, cirkusi sa živim životinjama zabranjeni, postoje još dijelovi svijeta u kojima je to vrsta zabave. Premda je općepoznato da se životinje zlostavlja dok uče trikove i drži ih se u lošim uvjetima, mnogi ljudi još uvijek nastupe cirkuskih životinja smatraju sjajnom razonodom.

Ipak, nekad one, nakon godina zlostavlja, krenu na svoje trenere. Dogodilo se to u Rusiji, kada je medvjedica Donut nakon vožnje na hoverboardu nasrnula na trenera Sergeja Pričiniča. Pribila ga je na tlo i počela gristi štap kojeg je čovjek držao u ruci. Njega mu je kroz ogradu gurnuo službenik cirkusa kad je vidio što se događa.

Medvjedica se na kraju sama maknulo od čovjeka. Publika je sve to u šoku promatrala.

Konaković: 'Da mogu, Vulinu bih trajno zabranio ulazak u Bosnu i Hercegovinu'

Neki izvori navode kako je trener završio u bolnici, no iz cirkusa su to demantirali.

"Sve je bilo u redu i predstava je nastavljena, - rekao je glasnogovornik cirkusa.

Voditelj cirkusa Moretti, Nikita Mihailov, rekao je kako ni trener ni medvjed nisu povrijeđeni.

"Pred kraj nastupa, medvjedica je krenula na Sergeja i hrvala se s njim. On se namjerno nije opirao i pričekao je da se ona smiri, pa ustao, nastavio s nastupom, sve zapečatio poljupcem i to je to - show se nastavio kao i obično. To je životinja i ona se drugačije ponaša: ako joj se nešto ne sviđa, izrazit će svoje osjećaje. Svaki trener to razumije", rekao je Mihailov.

Ruski borac za prava životinja Jurij Koretšiš oglasio se povodom ovog slučaja i pozvao je na zabranu ovakvih vrsta zabava,

"Dok moderna svjetska cirkuska umjetnost ubrzano ide prema humanosti, zabranjujući korištenje životinja u cirkusima, ruski cirkuski lobi aktivno se opire napretku, braneći svoje komercijalne interese", rekao je.

Video napada možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak