Ozbiljan incident na granici s Turskom: Upucan grčki policajac

0
Radiosarajevo.ba
Ozbiljan incident na granici s Turskom: Upucan grčki policajac

Službenik grčke granične policije povrijeđen je u pucnjavi na rijeci Evros na grčko-turskoj granici. Grčka policija je saopćila da su hici ispaljeni sa turske strane rijeke.

Grčki graničari su u trenutku pucnjave pokušavali spriječili migrante da ilegalno pređu granicu iz Turske u Grčku. Uviđaj je pokrenut, a još uvijek se ne zna pucao, saopćila je policija.

Incident se dogodio u subotu, 21. jula, u večernjim satima .

Turbulencije u SAD-u: Oglasio se Donald Trump nakon Bidenovog povlačenja

Granični policajac (57), koji je povrijeđen u stomak, prebačen je u bolnicu u regiji Evros i operisan, javio je grčki radio pozivajući se na Hitnu pomoć. Grčki sigurnosni zvaničnici pretpostavljaju da su krijumčari pucali, objavili su neki grčki mediji, pozivajući se na policijske izvore.

Njemački list Zeit piše da krijumčarske bande često pokušavaju dovesti migrante iz Turske u Grčku, a time i u EU, preko rijeke Evros koja je u ovom dijelu godine prilično plitka.

Grčka trenutno gradi ogradu duž ove granice kako bi spriječila ilegalne prelaske granice. Prema podacima Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR), 3.168 ljudi je došlo u Grčku iz Turske ovom rutom od početka godine do 14. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak