Otkriveni detalji svirepog ubistva Kristine u Švicarskoj: Postojale ranije prijave nasilja policiji

1
Radiosarajevo.ba
Otkriveni detalji svirepog ubistva Kristine u Švicarskoj: Postojale ranije prijave nasilja policiji

Bivšu misicu Švicarske, porijeklom iz Vrnjaka kod Modriče, suprug je ubio na svirep način, nakon čega je njeno tijelo raskomadao testerom i baštenskim makazama, a potom njene ostatke izmrvio u blenderu.  Njeno tijelo pronađeno je u februaru u Biningenu, u blizini Bazela u Švicarskoj

U zastrašujućem nalazu obdukcije procijenjeno je da je nekoliko dijelova tijela već usitnjeno ručnim blenderom, "izgnječeno" i otopljeno u hemijskom rastvoru.  Šokirani prijatelji izrazili su svoju tugu nakon što je majka dvoje djece pronađena, a jedan je za lokalni medij tada rekao: "Izgledali su mi kao savršena porodica".

Samo nekoliko mjeseci pre tragične smrti, gospođa Joksimović je podijelila zajedničku fotografiju svoje mlade porodice uz natpis "moj svijet". 

Komšija bosanske porodice u Americi tvrdi: "Pa oni peku pse, a i u naselju fali mačka!"

Muž manekenke priznao je da je ubio svoju ženu, tvrdeći da je to bio čin samoodbrane, prenose lokalni mediji. Joksimović pronađena je mrtva u februaru 2024. godine, dan nakon što je navodno ubijena. Istražitelji su utvrdili da je Kristina zadavljena prije nego što je umrla.

U presudi se navodi da je osumnjičeni, njen suprug, priznao da je zadavio svoju ženu.

Novi detalji: Tijelo brutalno ubijene misice porijeklom iz BiH pronašao njen otac

Kristininom suprugu, Federalni sud u Lozani je u srijedu odbio žalbu za puštanje iz pritvora nakon što je njegovo priznanje kao istraga zaključilo da postoje "konkretne indicije mentalne bolesti".

Pobjednica Miss Švicarske 2006. Christa Rigozzi objavila je na internetu "Bez riječi, još uvijek tužna. Počivaj u miru, ljubavi moja."

Kristina je na mreži podijelila fotografije para kako proslavljaju svoju prvu godišnjicu 2018., nakon vjenčanja 2017. godine.

Švicarska glumica i TV voditeljica Miriam Rickli, koja je uz Kristinu bila u finalu Miss Švicarske, rekla je nakon što je njena prijateljica pronađena mrtva "Samo sam bez riječi."

Neki su upozorili da vjeruju da su zabrinjavajući znakovi postojali u porodici mjesecima prije incidenta.

Veza je bila "u krizi mjesecima", a policija je navodno prethodno prozvana zbog izvještaja o fizičkom nasilju.

Istražitelji koji sada istražuju slučaj rekli su da je Thomas, biznismen, pokazao "upadljivo visok nivo kriminalne energije" u njihovoj procjeni. On se smatra nevinim dok ne bude optužen.

Naveli su "nedostatak empatije i hladnokrvnosti nakon što je ubio svoju ženu", te njegove napore da prikrije njenu smrt, dodajući da je optuženi imao "sadističko-sociopatske osobine".

Medicinsko-forenzički izvještaj je "u suprotnosti sa njegovim opisom samoodbrane", prema švicarskom izdanju FM1 Today.

Kristina, rodom iz Biningena sa srpskim korenima, navodno je prešla sa manekenstva na trenericu na modnoj pisti, inspirišući sljedeću generaciju.

Između ostalog, obučavala je kandidate za Miss Švicarske da idu njenimubistvo stopama. Također je obučavala poslovne žene da samouvjereno hodaju u svom profesionalnom ili privatnom životu.

Pobijedila je na izboru za Miss Sjeverozapadne Švicarske 2003. godine i bila je finalistkinja izbora za Miss Švicarske 2008. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak