Ostavio psa zavezanog za vrijeme 'oluje stoljeća': Uhapšen je i prijeti mu duga robija

1
Radiosarajevo.ba
Ostavio psa zavezanog za vrijeme 'oluje stoljeća': Uhapšen je i prijeti mu duga robija

Slika stvarno slama srca. Na njoj je vidljivo to uplašeno stvorenje koje je vlasnik besćutno ostavio vezanog za ogradu uoči udara uragana Milton.

Psa vezanog uz ogradu autoceste I-15 kod Tampe pronašla je i spasila tamošnja policija, koja je danas objavila i da je pronašla i uhapsila čovjeka koji je nesretnog psa vezao i ostavio. Ime mu je Giovanni Aldama Garcia, ima 23 godine i prilikom bježanja pred uraganom odlučio je da mu je ovaj pas višak.

"U okrugu Hillsborough okrutnost prema životinjama shvaćamo vrlo ozbiljno", rekla je državna tužiteljica Suzy Lopez u saopćenju.

Nakon smrti djevojčice (16) u Sarajevu: Oglasili se iz privatne stomatološke ordinacije

Garcia je pušten da se brani slobode uz jamčevinu, ali mu prijeti i do 5 godina zatvora, a njegovo je hapšenje pozdravio i guverner Floride Ron DeSantis, javlja News4ajax.

"Tada smo rekli, ne možete samo vezati psa i ostaviti ga tamo u oluji. Potpuno neprihvatljivo, a mi ćemo vas pozvati na odgovornost. Ponosan sam što mogu objaviti da su vlasti identifikovale bivše vlasnike psa, a državna tužiteljica Susie Lopez sada pokreće optužbe za okrutnost prema životinjama protiv tih pojedinaca", rekao je DeSantis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak