Odlične vijesti iz Austrije: Pogledajte na kojim dionicama autoputa vam ne treba vinjeta

3
Radiosarajevo.ba
Odlične vijesti iz Austrije: Pogledajte na kojim dionicama autoputa vam ne treba vinjeta

Austrija je odlučila otvoriti određene dionice svog autoputa za vozače automobila do 3,5 tone, te na tim dionicama neće biti potrebne vinjete. 

Poznato je da vozači u Austriji moraju kupiti vinjetu kako bi se vozili autoputem u ovoj srednjoeuropskoj zemlji. Sada su vlasti odlučile neke dionice otvoriti potpuno besplatno

Riječ je o dionicama: A1 Westautobahn (granični prijelaz Walserberg do Salzburg-Nord), A12 Inntalautobahn (granični prijelaz kod Kiefersfeldena do Kufstein-Süd), A14 (granični prijelaz Hörbranz prema Hohenemsu), te A26 (Linzer Westring – još u izgradnji). 

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Ovo su svakako odlične vijesti za vozače iz Bosne i Hercegovine, koji će moći putovati barem dijelom autoputa u Austriji bez dodatnog troška. S obzirom na to da u ovoj zemlji živi veliki broj ljudi iz BiH, svakako će naši građani moći koristiti ove pogodnosti da posjete svoje porodice i prijatelje. 

Treba svakako još jednom podsjetiti da je u pitanju oslobađanje kupovine vinjeta za automobile do 3,5 tone. Svi vozači automobila i drugih vozila preko ove težine su čak i na ovim dionicama još uvijek dužni imati validnu vinjetu, prenosi Fenix Magazin

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak