Objavljeni detalji jezivog ubistva trudnice iz čijeg su stomaka ubice izvadile bebu

Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji jezivog ubistva trudnice iz čijeg su stomaka ubice izvadile bebu

Na suđenju Williamu Hoehnu, čovjeku koji je optužen za brutalno ubistvo trudnice u augustu 2017,  objavljeni su jezivi detalji zločina u kojem su ovaj čovjek i njegova djevojka ubili trudnicu, rasjekli njen stomak i izvadili bebu.

William Hoehn iz Sjeverne Dakote (SAD) je optužen za zavjeru da počini ubistvo 22-godišnje Savanne Greywind koja je u trenutku smrti bila osam mjeseci trudna.

Njegova djevojka, Brooke Crews izjasnila se krivom i ranije je ove godine osuđena na doživotni zatvor, bez mogućnosti pomilovanja.

Tužitelji su na suđenju opisali kako je Hoehn zavezao uže oko trudničinog vrata, a Crews je razrezala stomak i izvadila bebu. Istakli su i kako ovaj zločin Crews nije mogla počiniti sama - Hoehn tvrdi kako je došao kući i zatekao djevojku s bebom i krvavo kupatilo.

Kazao je kako mu je Crews tada rekla "ovo je naša beba, ovo je naša obitelj".

Hoehn je na sudu kazao kako nije kriv i kako nije znao da je Crews planirala da ubije trudnicu. Kazao je kako je samo bacio kese sa smećem u kojima su bile krvave cipele i krvavi peškiri. Njegov advokat Daniel Borgen kazao je kako je trudnica beć bila mrtva kad se on vratio, a Hoehn je samo pomogao djevojci da očisti mjesto zločina.

"Pomogao joj je i to je priznao. Nije trebao to uraditi, trebao je odmah pozvati policiju", kazao je advokat.

No tužitelj Ryan Younggren tvrdi kako Crews nije mogla sama "obuzdati trudnicu" - kada je ušao u kupatilo, nastavio je tužitelj, Crews mu je rekla da nije sigurna da je Greywind mrtva. "Uzeo je uže, stavio oko njenog vrata, jako stisnuo i kazao 'ako nije bila, sad je sigurno mrtva'", kazao je tužitelj.

Tijelo trudnice pronađeno je u rijeci krajem augusta prošle godine, zamotano u plastiku. Još uvijek nije jasno kako je tamo završila. Djevojka optuženog i trudnica su bile prijateljice, a Greywind je, prije odlaska, javila majci gdje ide. Nakon što je Greywind nestala, policija je tri puta pretražila stan u kojem su živjeli optuženi, no nisu pronašli tragove krvi.

Crews je prvo rekla policiji da joj je trudnica samovoljno dala dijete, a onda je rekla kako je gurnula u svađi i onesvijestila prije nego što je otvorila stomak i izvadila bebu. Beba, imena Haisley Jo, preživjela je ovaj horor i danas živi sa ocem, Ashtonom Mathenyjem. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak