Nova eksplozija u Kolnu: Policija na terenu, stanovnici se probudili zaprepašteni

1
Radiosarajevo.ba
Nova eksplozija u Kolnu: Policija na terenu, stanovnici se probudili zaprepašteni

U Kolnu, u noći sa utorak na srijedu, 18. septembra, desila se još jedna eksplozija u ulici Ehrenstrasse.

Stanovnike je probudila eksplozija, koja je djelovala kao prasak u prodavnici odjeće, svega nekoliko metara od prve eksplozije pokraj mjesta Vanity Club. 

"Hitna služba je upozorena oko pet sati", rekao je portparol policije za BILD. Stanovnici su se probudili zaprepašteni.

Policija je prvobitno saopštila da je prolaznik (40) lakše povređen u eksploziji u centru Kelna (Sjeverna Rajna-Vestfalija). Čovjeka su službenici saslušali kao svjedoka i požalio im se da "Hitna pomoć nije mogla da nađe povrijeđene", kaže portparol. Na snimcima se vidi kako muškarac izbacuje stvari iz radnje koja još uvijek gori. 

Pripremite zalihe: Više od 20 sarajevskih ulica danas bi moglo ostati bez vode

Veliko područje oko mjesta zločina je rano ujutro ograđeno. "Kolege trenutno traže tragove", rekao je portparol. Istražitelji koriste pse za otkrivanje eksploziva i 3D skener.

Eksplozija u Kolnu: Veliki broj policije na ulicama, građanima savjetovano da izbjegnu područje

Radnja odeće "LFDY" je u velikoj mjeri devastirana - dijelovi unutrašnje lamperije su uništeni eksplozijom, te namještaj i prozori. Vatrogasci su morali da ugase požar koji je navodno izazvan eksplozijom.

Aleksandar K. (31) živi oko 50 metara od prodavnice odjeće rekao je "Nešto poslije pet sati čuo se glasan prasak. Prvo nismo mogli ništa vidjeti, a onda smo vidjeli dim. Nešto kasnije stigla je vatrogasna brigada i policija. Hitne službe su sve ogradile oko zgrade."

Neki stanovnici zabrinuti su nakon dvije eksplozije u samo tri dana.

Judith Schmischke (62) je rekla da "probudila nas je prva eksplozija u ponedjeljak. Ovaj put smo skoro pali iz kreveta i čuli glasno zveckanje polomljenih komada. Kada smo pogledali kroz prozor vidjeli smo da je vatra. Čovjek je izvukao stvari iz prodavnice. Vikali smo da je preopasno. Moj muž je pozvao vatrogasce. Zapitaš se, šta je sljedeće?"

Prema saznanjima BILD-a, istražitelji sumnjaju u povezanost sa zločinom u ponedjeljak, 16. septembra. Istražitelji pretpostavljaju da je nova eksplozija uključivala sličnu eksplozivnu napravu. Osim toga, navodi se da je eksplozivnu napravu postavila ispred radnje, koja očigledno ima sličnosti sa osobom za kojom se traga. Još uvijek nije jasno da li se radi o istom napadaču kao ispred kluba Vanity.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak