Nikad nije kasno: Par nakon skoro 30 godina braka odlučio zajedno upisati fakultet

2
Anadolija

Fadime i Muammer Ozturk, par iz turske Amasye koji je u braku 28 godina, odlučili su da upišu fakultet na istom univerzitetu i ostvare životni san.

Fadime (48), upisala je Odsjek za poštanske usluge na Univerzitetu Amasya, a njen suprug je postao student Odsjeka za željezničke i mašinske tehnološke sisteme na istom univerzitetu.

Ovaj odlučni bračni par odlučio je da se simbolično na dan godišnjice braka upišu na fakultet.

Astronauti NASA-e "zaglavili" u svemiru: Ne mogu na zemlju do 2025.

Fadime je izjavila da je veoma sretna što ima priliku da studira.

"Moj otac i porodica nisu mogli da me pošalju na školovanje, ali je kod mene uvijek postojala želja da studiram. Sada će sigurno biti lijepo da studiram zajedno sa mužem. Nikada nije kasno i nema starosne granice za školovanje, naši mladi treba da stalno uče i školuju se, usavršavaju i da se zaposle", rekla je.

Njen 52-godišnji suprug Muammer ističe kako imaju dvije kćerke, jedna je završila fakultet, a druga je na završnoj godini, dodajući da se svako u skladu sa mogućnostima treba školovati.

Kako je kazao, supruga i on su već dugo vremena razmišljali o studiranju.

"Odložili smo to sve do sada zbog posla i drugih obaveza, ali smo odlučili da ove godine zajedno upišemo fakultet. Polagali smo ispit u istoj zgradi i studiraćemo u istoj zgradi. Vjerujemo da će nam ovo biti od velike koristi", kazao je Muammer.

Profesor Ercan Sahin poželio je mnogo uspjeha bračnom paru u studentskim klupama.

"Bračni par Ozturk je pokazao svima da učenje nije povezano sa godinama i da ljudi svih uzrasta mogu nastaviti školovanje u oblastima koje ih interesuju. Hvala im što na ovaj način mogu biti primjer mladima", rekao je Sahin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak