Mladi Britanac izbo sam sebe jer je mislio da mu je jakna neprobojna

Radiosarajevo.ba
Mladi Britanac izbo sam sebe jer je mislio da mu je jakna neprobojna

Mladi Britanac poginuo jeprilikom noćnog izlaska s prijateljima nakon što je pogrešno mislio da je njegova jakna neprobojna, prenosi Independent.

Jordan Easton (22) iz Thornabyja, u blizini Middlesbrougha u sjeveroistočnoj Engleskoj, umro je uaugustu 2017. godine, u kuhinji porodičnog prijatelja kada se nožem ubo u prsa, izvijestile su lokalne novine u subotu.

"Dok je bio u kuhinji, uzeo je nož kako bi pokazao da je jakna neprobojna i nažalost shvatio da to nije slučaj", rekla je pomoćnica mrtvozornika Karin Welsh na saslušanju smrti mladića.

Easton je odveden je u lokalnu bolnicu gdje je umro od ubodne rane. Mrtvozornik je službeno proglasio njegovu smrt kao nesreću u kojoj je umro od neželjenih posljedica.

Jordanova majka, Alison Price rekla je kako joj je teško povjerovati da bi se njezin sin svjesno ubo.

"Bilo bi vjerojatnije da je riječ o razmetanju hrabrošću, da se pravio važan ispred prijatelja, ali tamo su bili i majka i mlada djevojka. To nije u njegovom karakteru", rekla je.

Okolnosti njegove smrti nisu javno otkrivene kada je incident prijavljen u augustu prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak