Masakr u Milanu: Tinejdžer ubio porodicu, a krivicu pokušao svaliti na oca

2
Radiosarajevo.ba
Masakr u Milanu: Tinejdžer ubio porodicu, a krivicu pokušao svaliti na oca

U porodičnoj kući u Italiji, u Milanu, tokom noći sa 31. augusta na 1. septembar, spasioci su pronašli tijela tri osobe. 

Sin (17) godina je bio prvo lice koje je tokom noći zvao službe koje su odmah došle na lice mjesta. U kući su se nalazila tijela tri osobe - oca, majke, te njegovog mlađeg brata (12). 

Sva tijela su pronađena sa ubodnim ranama od noža. Muškarac, Fabio (51), bio je građevinski izvođač radova, a žena Daniela (49) i ubijeni sin Lorenzo (12) pronađeni su pored njega. 

Pao vojni helikopter u Ukrajini: Rusi tvrde da su ga srušili, Kijev da je riječ o teničkom problemu

Tinejdžer koji je zvao službe policije i hitne pomoći, krivicu je pokušao prebaciti na oca, a nedugo nakon toga priznao je ubistvo članova porodice, svojih roditelja i mlađeg brata. 

Priznao je da je ubio oca, u samoodbrani, nakon što je muškarac pucao u njegovu majku i mlađeg brata, piše Rai. 

Turistkinja (29) brutalno ubijena na rajskom otoku, ubicu je upoznala na Tinderu

Policija koja je bila na mjestu istrage nije povjerovala u ovu priču, jer detalji nisu odgovarali onome što je ispričao 17-ogodišnjak. Metodama ispitivanja, karabinjeri u Paderno Dugnanu, natjerali su ga da prizna, te je tinejdžer rekao da je ubio svoju porodicu. 

Istraga još uvijek traje, a tužilaštvo u Monci će preuzeti slučaj. Milansko tužilaštvo za maloljetnike će tinejdžera pritvoriti, te će se njegova dalja sudbina znati uskoro. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak