Lukašenko: Nema posla, znači šetaj, prijatelju, po ulicama i bulevarima

Radiosarajevo.ba
Lukašenko: Nema posla, znači šetaj, prijatelju, po ulicama i bulevarima

Dok širom zemlje traju protesti, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je neophodno zaštititi ustavni poredak, osigurati sigurnost građana i funkcionisanje privrede, prenosi BelTa.

Lukašenko je rekao da na demonstracije, uglavnom, izlaze "ljudi sa kriminalnom prošlošću i nezaposleni".

"Nema posla, znači šetaj, prijatelju, po ulicama i bulevarima. Zato ja lijepo molim i upozoravam sve: Oni koji ne rade moraju da se zaposle", rekao je Lukašenko i dodao da svim nezaposlenim Bjelorusima treba ponuditi posao.

"Želim upozoriti neke naše, najblaže rečeno, pokondirene građane: Ne daj Bože da neko nekome izda lažne potvrde o zaposlenju. Sve mora biti pošteno i česno", rekao je Lukašenko, naloživši snagama sigurnosti i državnim strukturama da osiguraju izvršenje njegovih naloga.

Podsjetimo, u Bjelorusiji su 9. augusta održani predsjednički izbori. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobijedio aktuelni predsjednik Aleksandar Lukašenko koji se nalazi na čelu zemlje već 26 godina, no opozicija nije priznala rezultate izbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak