Kim Jong Un obilazio fabrike oružja u Sjevernoj Koreji: Pronašao vremena da se "zabavi" i puškom

3
Radiosarajevo.ba
Kim Jong Un obilazio fabrike oružja u Sjevernoj Koreji: Pronašao vremena da se "zabavi" i puškom

Vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong Un, obilazi fabrike oružja, provjerava postrojenja za proizvodnju artiljerije te čak puca iz puške.

Državna novinska agencija Sjeverne Koreje, KCNA, koja je objavila fotografije u subotu, 5. augusta, navodi da slike prikazuju Kima kako obilazi proizvodni pogon "kompleksa za artiljerijsko oružje velikog kalibra". 

Pružao je "upute na licu mjesta" radnicima na postrojenju za "strateške krstareće projektile i bespilotne napadne letjelice".

Užas u Banjoj Luci: Na trotoaru pronađeno tijelo muškarca

Također se navodi da je Kim dao "važne smjernice" u vezi "izgradnje kapaciteta za serijsku proizvodnju novog streljiva".

Posjete su se odvijale u četvrtak, petak i subotu, navodi novinska agencija.

Pakistan: Voz iskočio iz šina, poginulo najmanje 30 osoba, 100 povrijeđenih

Ministar odbrane Sjeverne Koreje Kang Sun Nam proglasio je paradu "velikim slavljem" za oružane snage nacije i "velikom proslavom" za sve njene građane.

Još jednim pokazivanjem sile tog mjeseca, Pjongjang je lansirao dva balistička projektila kratkog dometa, koja su sletjela u more između Korejskog poluotoka i Japana, prenosi CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak