Katastrofalne posljedice uragana Milton: Ima mrtvih, otežan svakodnevni život

0
Radiosarajevo.ba
Katastrofalne posljedice uragana Milton: Ima mrtvih, otežan svakodnevni život

Uragan Milton je najveća oluja koja je pogodila Sjedinjene Američke Države u posljednjih 100 godina. Specifično je pogodio Floridu gdje je pričinjena ogromna materijalna šteta i ima ljudskih žrtava. 

Američki CNN je objavio kratki sažetak u kojem predstavlja šta se sve desilo tokom ove ogromne oluje uključujući i štetu i napore koje su uložile spasilačke ekipe. 

Žrtve i Šteta:

Potvrđeno je najmanje 15 smrtnih slučajeva, s mogućim dodatnim žrtvama, prema riječima guvernera Rona DeSantisa.

Podnesena krivična prijava protiv ministra Nenada Nešića

Zabilježene su historijske padavine, s nekim područjima koja su doživjela više od 1-u-1000 godina događaj, posebno u St. Petersburgu.

Značajna šteta na infrastrukturi, uključujući domove, ceste i električne linije, s dramatičnim prizorima poput rušenja konstrukcijske dizalice na zgradu.

Aktuelne Oporavka:

Operacije Spašavanja: Nearly 1,000 ljudi je spašeno, uključujući majku i njeno četvero djece koja su bila zarobljena u poplavljenim vodama sedam sati.

Ponovno Otvaranje Luka: Obalna straža je ponovo otvorila neke luke, poput Key West i Port Miami, iako mnoge ostaju zatvorene, uključujući St. Petersburg i Fort Myers.

Obnova Električne Energije: Više od 2,6 miliona korisnika je bez struje, što je smanjeno sa 3,2 miliona ranije tokom dana.

Javni Zdravstveni i Sigurnosni Savjeti:

Obavijest o prokuhavanju vode u St. Petersburgu: Gradski timovi rade na popravci 30 kvarova na vodovodnim cijevima, a obavijest o kuhanju vode će biti na snazi do ponedjeljka za sigurnu konzumaciju.

Savjet o Jezerima u Orange County: Stanovnicima se savjetuje da ne plivaju u lokalnim jezerima i rijekama zbog rizika od kontaminacije i pomjerenih divljih životinja.

Informacije o Pomoći FEMA:

Stanovnici pogođeni višestrukim olujama moraju se prijaviti za posebnu pomoć za svaki uragan, kako je izjavio administrator FEMA. Florida marljivo radi na oporavku od devastacije dok se uticaj uragana Milton nastavlja procjenjivati, piše CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak